برای آبیاری لوله خرطومی بخریم یا لوله نخدار؟

برای آبیاری لوله خرطومی بخریم یا لوله نخدار لوله خرطومی آبیاری لوله نخدار آبیاری مترسک

همانطور که می دانید آب اولین نیاز هر گیاهی است، از همین جهت آبرسانی به گیاه از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. برای آبیاری گیاه از انواع روش های آبیاری می توانید استفاده کنید. گیاهان برای رشد و باردهی نیاز به یک سیستم آبیاری درست و اصولی دارند، برای رسیدن به رشد مطلوب بهترین راه استفاده از سیستم های آبیاری بروز و هوشمند از جمله قطره ای، بابلر، سنتر پیوت و لینیر است. جهت بهره مندی از هر نوع آبیاری شما نیاز به برخی ابزارها از جمله لوله خرطومی آبیاری و لوله نخدار آبیاری دارید، در ادامه ما به شما انواع مختلف آنها را معرفی و نحوه ی استفاده وکاربرد آنها را بیان می کنیم.

1 لوله یا شلنگ خرطومی آبیاری:

برای آبیاری لوله خرطومی بخریم یا لوله نخدار لوله خرطومی آبیاری لوله خرطومی آبیاری مترسک

لوله خرطومی از جنس پلی اتیلن ساخته شده و در سایزهای متفاوت یک تا هشت اینچ در بازار موجود است. شلنگ های خرطومی در کیفیت های مختلفی تولید می شوند تا شما بتوانید با توجه به نیاز و بودجه خود از بین آنها انتخاب کنید.

از لوله های خرطومی در رنگ بندی های متفاوت برای صنایع مختلف تولید می شود که هر رنگ آنها نشان دهنده ی نوع مصرف خاص آن می باشد، مثلا از رنگ سفید در صنایع غذایی، رنگ سبز در صنعت بتون ریزی و رنگ خاکستری در صنعت کشاورزی و آبیاری استفاده می شود.

لوله خرطومی 4 و 6 اینچ
مشاهده قیمت لوله خرطومی 2 اینچ

در لوله های خرطومی یک مورد استثناء نیز وجود دارد آن هم لوله های آبی نفتی بوده که در همه ی سایز ها تولید نمی شوند و فقط در سایزهای 1.5، 2.5 و 3 اینچ ساخته می شوند. 

انواع لوله خرطومی به ترتیب کیفیت:

  1. لوله خرطومی سوپر فلکس
  2. لوله خرطومی هلی فلکس
  3. لوله خرطومی پارس
  4. لوله خرطومی نفتی  

مزایای استفاده از لوله خرطومی آبیاری:

  • استحکام و مقاومت بالا در برابر سرما، گرما، یخزدگی، فشار بالا، مواد شیمیایی، ساییدگی و… که این مسئله باعث کاهش هزینه ها می شود.
  • به دلیل طول عمر بالایی که دارد شما را برای مدت طولانی از خرید دوباره ی آن بی نیاز می کند.
  • ثابت نگهداشتن کیفیت آب و جلوگیری از هدر رفت آن
  • مناسب جهت استفاده در انواع سیستم های آبیاری
  • مقاومت در برابر دماهای متفاوت (دمای بین -40 تا +150)
  • نارسانای جریان برق و الکتریسیته

معایب استفاده از لوله خرطومی آبیاری:

  • قابلیت انعطاف پذیری کمتر نسبت به لوله نخدار
  • وزن نسبتاً بالا و ابعاد بزرگ
  • قابلیت حمل وجابجایی سخت آنها به خصوص در سایزهای بزرگ

برای آبیاری باغ از چه لوله یا شلنگی استفاده کنیم؟


2 لوله یا شلنگ نخدار آبیاری:

برای آبیاری لوله خرطومی بخریم یا لوله نخدار لوله نخدار آبیاری مترسک

لوله های نخدار یا نخی با نوع ساختار منحصر به فردی که دارند و حجم کم در بسیاری از انواع روش های آبیاری کاربرد دارند. این نوع لوله به دلیل اینکه از جنس پلی اتیلن و الیاف پلی استر ساخته شده با بافت مناسبی که دارد قابلیت جمع شدن و حمل آسان با ابعاد کم را به افراد می دهد. لوله های نخدار آبیاری در سه کیفیت متفاوت تولید و در بازار عرضه می شوند.

انواع لوله یا شلنگ نخدار به ترتیب کیفیت:

  1. لوله نخدار
  2. لوله نخدار اکو 
  3. لوله نخدار بارانی

نمونه های 1 و 2 دارای 5 لایه هستند. به طور کلی لوله نخدارها در سایزهای 2 تا 8 اینچ تولید می شوند که در ادامه سایزهای دقیق آنها را به اینچ و میلی متر اشاره می کنیم. مورد استثنائی که در مورد این نوع لوله ها وجود دارد لوله های نخدار بارانی هستند که فقط در سایزهای 1 تا 2.5 اینچ تولید می شوند. 

لوله نخدار با توجه به انعطاف و نوع ساختارشان این امکان را به شما می دهند تا بتوانید به وسیله ی اتصالات پلاستیکی موجود در بازار طول آنها را افزایش دهید و یا بتوانید از لوله اصلی انشعاب بگیرید و با نصب نازل های دارای شیر، فشار انشعابات را نیز کنترل کنید.

لوله نخدار 5 لایه 2 اینچ 50 میل 100 متری آسایش آذربایجان
مشاهده قیمت لوله نخدار 2 اینچ

در لوله نخدار، فشار کاری بر اساس سایز آنها به دو دسته تقسیم می شود، دسته اول برای لوله های 2 تا 5.5 اینچ که معادل 1.5 بار(اتمسفر) بوده و دسته دوم سایزهای بالاتر که معادل 1.3بار است.

مزایای استفاده از لوله نخدار در آبیاری:

  • اولین مورد که مهم ترین مزیت به حساب می آید وزن کم و قابلیت حمل و جابجایی راحت آن است.
  • قیمت مناسب آن نسبت به سایر لوله های آبیاری
  • در صورت معیوب شدن قسمتی از شلنگ نخدار، شما می توانید آن قسمت را برش دهید سپس با اتصال آن به وسیله رابط به کار خود ادامه دهید.
  • این محصول از قابلیت انشعاب گیری نیز بهره مند هستند.
  • در مکان هایی که جهت حفظ امنیت ویا جلوگیری از آسیب دیدگی لازم است تجهیزات آبیاری بعد از پایان کار جمع آوری شوند، استفاده از این لوله ها  انتخاب مناسبی است.

معایب استفاده از لوله نخدار در آبیاری:

  • از آنها نمی توان برای مصارف مواد شیمیایی استفاده کرد.
  • در برابر خوردگی، تابش آفتاب، فشار، سرما و گرمای شدید هوا مقاومت کمتری نسبت به لوله های خرطومی دارد.
  • از این محصول در سطوح زیر خاک نمی توان استفاده کرد.

راهنمای رفع تشنگی درختان


به چه عواملی باید در انتخاب درست لوله آبیاری یا کشاورزی دقت کرد؟

در انتخاب لوله آبیاری مناسب خود باید به مواردی مانند طول عمر، هزینه ی آن، میزان مقاومت در برابر دماهای مختلف هوا، مقاومت در برابر تابش آفتاب، زنگ زدگی، ساییدگی، مواد شیمیایی توجه کرد.

شما باید با در نظر گرفتن میزان بودجه ی خود و محلی که می خواهید از لوله یا شلنگ برای آبیاری آن استفاده کنید، محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید. در انتخاب خود باید به سایز، نوع و متراژ لوله  یا شلنگی که می خواهید، نیز دقت کنید.

یکی دیگر از عوامل مهم در انتخاب لوله  آبیاری توجه به نوع سیستم آبیاری است که می خواهید از لوله برای آن استفاده کنید. به طور مثال از لوله یا شیلنگ نخدار در آبیاری زیر سطحی نمی توان استفاده کرد. 

در انتها کارشناسان مترسک همواره در کنار شما عزیزان هستند تا هرگونه پرسشی که در رابطه با سیستم آبیاری دارید پاسخ دهند، ضمنا ما را از تجربه و دیدگاه با ارزش خودتان بی نسیب نگذارید.

 مشاهده لیست قیمت تمامی لوله های آبیاری 

ارسال دیدگاه